У Києві дозволили знесення будівлі за 40 млн заради будівництва фонтану за 20 млн

Київрада дозволила КП "Київський метрополітен" знести частину нежитлових приміщень на Арсенальній площі, 1б, щоб на цьому місці ТОВ "Войткон" облаштувало фонтан.

Як повідомляє Киеввласть, за це рішення проголосували 80 депутатів міської ради.

За словами першого заступника міського голови Миколи Поворозника, таким чином за рахунок меценатських коштів вийде облаштувати одну з центральних столичних площ, при цьому метрополітен отримає в користування іншу нерухомість.

"Цим проєктом рішення ми зараз робимо дві справи. Перше – ми приймаємо приміщення, яке меценатом куплено і передано метрополітену, щоб він міг виконувати свої виробничі функції, що виконуються в будівлі на Арсенальній площі. Друге – цю будівлю ми списуємо, а на її місці буде фонтан і громадська зона", - розповів столичний чиновник.

Тепер метрополітену замість приміщень на Арсенальній, вартістю 40,6 млн гривень і площею 653 "квадратів", віддали приміщення на Гарматній у Солом'янському районі, вартістю 1,38 млн і площею 329 "квадратів".

В Печерської районної держадміністрації затвердили вартість вже виконаних будівельних робіт, які провела компанія Войткон з благоустрою Арсенальній площі у розмірі 7,2 млн гривень. Ще фірма має витратити на облаштування близько 18 млн гривень. Загальні вкладення з ПДВ складуть близько 25 млн гривень. Це означає, що Київ після завершення робіт отримає об'єкти благоустрою на суму всього лише близько 21 млн гривень.

Згідно з даними порталу YouControl, компанія "Войткон" була зареєстрована у 2015 році. Співзасновником записаний Володимир Костельман - він же власник "Фоззі Груп". Фірма також має відношення і до UFuture Василя Хмельницького та Андрія Іванова.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, суд зобов'язав Мінкульт узгодити компанії "Войткон" реставрацію нежитлової будівлі по вулиці Івана Мазепи, 1 – поруч з приміщенням столичного метрополітену на Арсенальній. У грудні 2016 року Мінкульт схвалив "Войткону" історико-містобудівне обґрунтування для реконструкції будівлі на вулиці Мазепи, 1 з прилеглими будівлями під торгово-культурний центр. Зазначимо, що будівля по вулиці Івана Мазепи, 1 – це пам'ятник архітектури "Нікольський ворота".

Згодом компанії хочуть об'єднати весь простір на Арсенальній, включаючи переобладнані корпуси заводу "Арсенал", бізнес-центр в єдиний проєкт під назвою A-Station. Зазначені перетворення стали можливими, так як історичні споруди шляхом різного роду маніпуляцій перейшли у власність приватних фірм, пов'язаних з бізнес-групою UFuture.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

119

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом