У Києві дитячий санаторій "Салют" віддадуть приватній фірмі

Понад 3,5 тисяч "квадратів" будівель і споруд дитячого санаторію "Салют" на Гоголівській, 26-28 були передані у приватну власність.

Про це заявила ексдепутатка Київради Ольга Балицька у себе в Facebook.

"Тепер будівлі і споруди вартістю 38 млн гривень передаються фірмі, яка й здійснила "покращення" санаторію у Пущі-Водиці", – йдеться в повідомленні.

Балицька не виключає, що на місці санаторію в результаті може з'явитися чергова житлова висотка. Вона нагадала, що з юридичної точки зору можливостей для такого будівництва у інвестора немає, оскільки у нього відсутні права на земельну ділянку, частина будівель має охоронний статус, а чинний Генплан не дозволяє будувати за цією адресою житло.

"Однак, з огляду на те, які кричущі випадки порушень містобудівного законодавства відбуваються в Києві останнім часом, повністю відкидати таку можливість не можна", - додала ексдепутатка.

Згідно з рішенням Київради від 24 травня 207 року "Про надання дозволу ГУ охорони здоров'я і медзабезпечення КМДА на підписання інвестугоди з метою збільшення кількості ліжок та покращення умов перебування дітей у дитячому таборі "Салют" і в дитячому санаторії "Ялинка" Київського міського дитячого санаторно-курортного об'єднання", компанії ТОВ "Фонд розвитку будівельних ініціатив" була надана можливість отримати права на будівлі і територію санаторію "Салют" (1,9 га) в обмін на реконструкцію санаторію "Ялинка" в Пущі Водиці.

Фірма повинна була відремонтувати харчоблок, склади і спальний корпус санаторію "Ялинка" в Пущі-Водиці, 7-я лінія, а також капітально відремонтувати відділення санаторію "Ялинка" на вул. Гамарника, 20 (зараз вул. Квітки Цісик). Рішенням столичної влади дитячий санаторій "Салют" було перенесено з вул. Гоголівська, 26-28 на вул. Гамарника, 20.

Згідно з даними аналітичної системи Youcontrol, компанія ТОВ "Фонд розвитку будівельних ініціатив" була створена в 2006 році і входить до групи сім'ї екс-мера Києва Олександра Омельченка.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, раніше Верховний Суд скасував містобуди на будівництво по сусідству на вулиці Гоголівській, 32в. Таким чином будівництво в Павлівському сквері в Києві не відбудеться.

На територію Павловського скверу поклали око кілька забудовників. Так, "Авіакомпанія "ВІТА" з 2003 року отримала земельну ділянку площею 0,22 гектара у Павлівському сквері терміном на 25 років. За адресою вул. Гоголівська, 32 мала вирости висотка. Але ДАБІ скасувала МУО, оскільки забудова суперечить функціональному призначенню ділянки. А нещодавно Апеляційний суд також підтвердив законність рішення ДАБІ.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

164

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом