У Києві через сумнівне будівництво на Кирилівській зрізали молоді дерева

Депутати Київради звернулися до ДАБІ та ДАБК з метою перевірити будівництво, яке розпочалося за Кирилівської вулиці, 33а у Подільському районі столиці.

Як повідомляє "Киеввласть", на Кирилівській встановили будівельний паркан просто на тротуарі, при цьому знищивши клумби і зрізавши молоді липи. Варто також підкреслити, що сайті комунального підприємства "Київблагоустрій" відсутня картка на порушення благоустрою. Місцеві жителі також стверджують, що будівництво ведеться без будь-яких дозвільних документів.

За даними депутата Григорія Маленка, за будівництвом стоїть компанія "Альфа-Нерухомість". Частина будівлі, якою володіє фірма, впритул прилягає до історичної будівлі споруди XIX століття, її мешканці побоюються, що через будівельні роботи можуть залишитися без даху над головою. Тим більше, будівництво ведеться в центральному історичному ареалі Києва. Цільове призначення – для експлуатації, обслуговування та реконструкції нежитлової будівлі офісу. Відомо також, що "Альфа-Нерухомість" через суд продовжила договір оренди.

Тут забудовник збирається звести шестиповерховий офісний центр з торговими приміщеннями та підземним паркінгом.

Раніше при будівництві ще у 90-х дитячого садка по сусідству був виявлений фундамент церкви XII століття. Археологи не виключають, що і на ділянці по Кирилівській вулиці, 33а теж можуть знаходитися важливі історичні знахідки.

Згідно з даними YouControl, керівником ТОВ "Альфа-Нерухомість" є Вагіф Абдулаєв, бенефіціаром – Рашид Мамедзаде. Варто зазначити, що Абдулаєв також причетний до скандального будівництва в Протасовому Яру в Києві.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в Києві загрожує демонтаж чергового старовинного особняка, розташованого недалеко від Печерської лаври, у Нікольському провулку, 7. Ділянку огородили будівельним парканом, пригнали сюди техніку. Разом з тим тут відсутній інформаційний стенд, який вказує вид робіт.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

88

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом