У Харкові інвестори вже 14 років чекають, коли побудують їх ЖК

Влада Харкова, нарешті, вирішила зайнятися проблемним довгобудом на проспекті Героїв Сталінграда, 163-167, інвестори якого вже 14 років не можуть в'їхати у свої квартири.

Як повідомляє пресслужба Харківської міської держадміністрації, секретар міськради Ігор Терехов зустрівся з пайовиками та керівництвом житлового кооперативу.

Будівництво 16-поверхового будинку на три секції затягнулося з 2007 року. Більшість пайовиків оплатили повністю вартість квартир в перших двох секціях, але в'їхати в куплене житло так у них і не вийшло.

Сьогодні забудовник запевняє, що будинок готовий на 95% і для завершення будівництва йому необхідні ще кілька місяців. Проте, пайовики не вірять забудовнику, вважаючи, що він знову "буде морочити голову".

У зв'язку з цим Терехов запропонував створити робочу групу, яка проведе експертизу будівництва і з'ясує, як реально йдуть тут справи. Він також повідомив, що місто надало забудовнику всі необхідні дозвільні документи.

Як розповіла одна з інвесторів Ксенія Герасимова, вона заплатила за квартиру, площею у 100 "квадратів" близько $70 тисяч ще на самому початку, але у підсумку залишилася ні з чим. При цьому забудовник "не надає чіткої інформації про завершення робіт".

Як повідомляли НЕРУХОМІ, у Верховній Раді в середу, 17 лютого, зареєстрували законопроєкт №5091 щодо гарантування прав на об'єкти нерухомого майна, який має захистити права інвесторів і навести порядок на ринку нерухомості.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

46

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом