У Дніпрі забудовникам знизять податки на землю у 4 рази

У Дніпрі збираються знизити податкову ставку на нежитлову нерухомість, плати за земельні ділянки для забудовників та підприємств зв'язку.

Про це розповів мер міста Борис Філатов, повідомляють у пресслужбі міськради.

За його словами, полегшення податкового тиску дозволить підприємцям своєчасно виплачувати працівникам зарплати та уникнути скорочень. А ще з'являться можливості для релокації бізнесу, які раніше працювали на тимчасово окупованих територіях та регіонах, де тривають воєнні дії.

"Для бізнесу це економія у сотні мільйонів гривень. Ми розуміємо всю відповідальність і сподіваємось, що у нас будуть відповідні компенсаторні механізми", - сказав мер.

Він також закликав керівництво інших територіальних громад чинити так само.

Так, ставку з податку на нежитлову нерухомість буде зменшено на 25% як для фізичних, так і юридичних осіб. Для забудовників ставки на земельну ділянку, призначених під житлову та громадську забудову, також зменшаться більш ніж у 4 рази. Філатов вважає, що це убереже будівельний бізнес від банкрутств і не призведе до зростання кількості довгобудів. Також це буде однією з гарантій для людей, які вкладають свої накопичення у нове житло, наголосив очільник міста.

Більш ніж у 2 рази знизиться ставка із земельних ділянок для підприємств зв'язку. Очікується, що така зміна плати за землю для критичних секторів економіки дозволить зменшити собівартість виробництва продукції та послуг.

Окрім цього, з 2,3 до 1,3% знизять ставки плати за земельні ділянки, де працюють промислові підприємства, а також уразливі сектори – енергетика та транспорт. Зміни в оподаткуванні набудуть чинності з 1 січня 2023 року.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості України, для забудовників з 1 липня зросла вартість сертифікатів, що видаються при прийнятті в експлуатацію добудованих об'єктів із середнім та високим класами наслідків.

Також київські девелопери закликали українську владу розморозити інструменти фінансування будівництва. Багато компаній намагаються відновити роботу, проте частина інструментів досі заблокована.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

113

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом