У Брюсселі для ресторанів спростили облаштування терас за рахунок парковок

Влада Брюсселя пішла назустріч власникам ресторанів і спростила облаштування терас за рахунок автомобільних парковок, що має зробити місто зручнішим для пішоходів.

Як повідомляє The Mayor, у зв'язку з карантинними заходами через пандемію коронавірусу на автомобільних парковках дозволили встановлювати гнучкі, модульні тераси, на будівництво яких непотрібно брати дозволів. Єдина умова – тераси не мають заважати пішоходам (мінімум півтора метрів для проходу).

На такий крок влада столиці Бельгії пішли, щоб підтримати ресторанний бізнес в умовах кризи – карантин скоротив внутрішню площу приміщень, а через це зменшилась і кількість клієнтів. Тепер же заклади зможуть приймати відвідувачів на вулиці, що не є порушенням правил.

Як повідомляється, прибудови тимчасові і встановлюються з 1 квітня і до 31 жовтня. Їх розмір обмежений існуючими паркувальними місцями і не може перевищувати 50 "квадратів". По закінченню сезону ресторатори мають прибрати тераси. Нові правила не поширюються на ділянки під охороною, для яких потрібен дозвіл на будівництво.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в Одесі власник ресторану "Solo", який розташовується на площі 10-го Квітня, без будь-яких дозволів почав будувати літню терасу під виглядом дитячого майданчика.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

98

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом