Труханов з подільниками на землі "заробили" майже 700 млн гривень – прокуратура

В Одесі викрито злочинну схему з махінаціями з землею під забудову, яку організували 16 осіб, серед яких виявився і мер Одеси Геннадій Труханов.

Про це у четвер, 7 жовтня, написала генпрокурорка Ірина Венедиктова у себе в Facebook.

Вона повідомила, що напередодні підписала підозру п'ятьом особам: одеському міському голові, двом головам постійних комісій Одеської міської ради, директору одного з департаментів Одеської міськради і експрокурору Одеської області.

На сайті НАБУ, уточнили, що повідомили про підозру ще 11 особам, більшість з яких – чиновники Одеської міськради. Як з'ясували правоохоронці, ці люди займалися передачею земель комунальної власності під забудову всупереч інтересам міста.

"Мер і посадові особи забезпечували прийняття Одеською міською радою відповідних рішень за схемою малої приватизації, коли під виглядом оренди комунального майна і подальшої його приватизації, земельні ділянки, які знаходилися під цим майном, безпідставно відходили до приватних рук", - написала Венедиктова.

В ході слідства з'ясували, що була й інша схема, по якій землю віддавали комунальним підприємствам, а потім укладали невигідні договори з "потрібними" компаніями на невигідних для міста умовах. А гроші, які платили забудовники, йшли на рахунки афілійованих з мером і глави злочинної організації фірм. Завдані збитки попероедньо оцінили щонайменше у 689 млн гривень.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в Одесі через масову забудову житловими висотками і недостатнього розвитку соціальної інфраструктури виник гострий дефіцит місць у школах і в дитсадках. Наприклад, за останні сім років тут побудували один дитсадок і одну школу, при цьому нових ЖК – близько 50.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

62

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом