Столичних комунальників обшукали через махінації з реконструкцією парку "Кіото"

Комунальників з "Київського центру розвитку міського середовища" КМДА запідозрили в організації схеми привласнення коштів зі столичного бюджету на реконструкції парку "Кіото" у Деснянському районі. У зв'язку з чим в організації 15 вересня відбулися обшуки.

Про це повідомили в пресслужбі Державного бюро розслідувань.

Як з'ясували під час слідства, столичні чиновники провели тендер серед підрядників, які б зайнялися реконструкцією парку "Кіото". Очікувана вартість становила понад 62 млн грн, а перемогла компанія, яка запропонувала провести роботи за 49 млн гривень. Однак в Держбюро розслідувань з'ясували, що на момент проведення тендеру, всі будівельні роботи з реконструкції зробили.

З держбюджету перерахували понад 34 млн гривень, а за попередніми даними експертизи фактична вартість виконаних робіт склала трохи більше 19 млн гривень. Через такі дії комунальників, місто втратило близько 15 млн гривень, всю суму збитку правоохоронцям ще належить з'ясувати.

Співробітники Держбюро розслідувань провели слідчі дії за місцем проживання колишніх керівників і діючих чиновників комунального підприємства, а також за місцем проживання керівництва приватних підрядних компаній.

Під час обшуків знайшли і вилучили докази, які підтверджують махінації з боку співробітників КМДА. Питання про підозру буде вирішуватися після проведення всіх експертиз.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, 16 вересня в "Житлоінвестбуд-УКБ" пройшли чергові обшуки. Правоохоронці прийшли у справі про розкрадання коштів на закупівлі пасажирських ліфтів для житлових будинків в Києві. Перед цим сюди приходила з обшуком прокуратура 17 серпня по справі про розкрадання коштів під час капітальних ремонтів дитсадків в Оболонському, Печерському, Дарницькому та Солом'янському районах.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

65

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом