Столична влада виклала у відкритий доступ всі містобуди, видані з 2011 року

Влада Києва виклала у відкритий доступ всі містобудівні умови і обмеження (МУО), які були видані з 2011 року.

Про це написав у вівторок, 22 грудня, заступник директора Департаменту містобудування та архітектури Юрій Тацій на своїй сторінці в Facebook.

Так, більше 4 тисяч МУО стали доступні в режимі он-лайн. Вони розміщені на модернізованому сайті містобудівного кадастру, їх тепер, за словами Тація, можна легко знайти.

Чиновник нагадав, що містобуди – це не дозвільний документ, але вони ставлять рамки для архітекторів і забудовників, за які їм не варто виходити при створенні проєкту.

"І якщо вимоги і результати не збігаються, то причина тут, звичайно, не в містобудівних умовах і обмеженнях, а в непрофесіоналізмі або несумлінності архітектора і в небажанні контролюючих органів забезпечити дотримання містобудівного законодавства на всіх стадіях реалізації проєкту будівництва", - написав Тацій.

Він також додав, що далі за планами оцифрувати документи, видані з 2009 року. Також обговорюється питання, щоб зробити доступною документацію з 2002 року.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в Києві за видачу будівельних паспортів буде відповідати окремий сектор, який створять в ході реструктуризації Департаменту містобудування. Також буде ліквідовано управління адмінпослуг, а замість нього з'явиться нове з двома відділами.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

50

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом