Столична влада прокоментували знесення садиби Барбана

Захистити садибу Барбала на вулиці Обсерваторній, 9 у Шевченківському районі Києва було неможливо, оскільки вона не мала охоронного статусу.

Про це у п'ятницю, 20 вересня, заявив заступник мера і секретар Київради Володимир Бондаренко, передає пресслужба КМДА.

"Неможливо захистити будинки без статусу, досі 1469 об'єктів не включені до реєстру, це також стосується і садиби Барбана", - заявив Бондаренко.

Він додав, що столичний очільник міста Віталій Кличко розпорядився на наступне пленарне засідання міської ради внести проєкт мораторію щодо реконструкції історичних будівель до повного дослідження і визначення історичної та культурної цінності відповідно до закону про захист культурної спадщини.

"Історичні будівлі необхідно захистити від знищення, адже це архітектурна спадщина України", - констатував секретар міськради.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, сьогодні рано вранці знесли особняк Барбана на Обсерваторній, 6. За словами активістів, поліція нічого не робила і не зупинила незаконний демонтаж. Забудовник за підтримки "тітушок" завів будівельну техніку на майданчик. У середу, 18 серпня, виникла бійка захисників особняка з молодиками у спортивних костюмах, в результаті чого постраждали декілька активістів.

Раніше забудовник отримав містобудівні умови і обмеження на нову будівлю до 26,5 метра заввишки, дозвіл від ДАБІ, право оренди земельної ділянки.

Варто також нагадати, що раніше депутати Київради, коли стався скандал з будинком Уткіна, збиралися вводити мораторій на будівництво у межах центральної планувальної зони столиці, але досі так і не зробили цього.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

111

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом