Столична влада не дасть побудувати готельний комплекс на Володимирському узвозі

Київська влада виступає категорично проти будівництва готельного комплексу на Володимирському узвозі.

Про це заявив у середу, 24 червня, мер столиці Віталій Кличко, передає пресслужба КМДА.

За його словами, місто не дозволить звести готельний комплекс на Володимирському узвозі і буде оскаржувати рішення Шостого апеляційного адміністративного суду у Верховному суді України, який зобов'язав Департамент містобудування та архітектури надати ТОВ "Етрекс" містобудівні умови і обмеження для проєктування готельного комплексу на Володимирському узвозі.

"Дійсно, є таке рішення Шостого апеляційного адміністративного суду. Але, міська влада з цим рішенням категорично не згодна. І зараз ми готуємо всі необхідні документи, щоб оскаржити його у Верховному суді України. Хочу підкреслити, що Департамент містобудування та архітектури КМДА неодноразово відмовляв у наданні компанії Етрекс містобудівних умов і обмежень для проєктування готельного комплексу. Нагадаю, ця територія відноситься до буферної зони Софії Київської і знаходиться під охороною ЮНЕСКО", – зазначив Кличко.

Він нагадав, що і Окружний адміністративний суд Києва відмовив ТОВ "Етрекс" у задоволенні позову про надання містобудівних умов. Однак апеляційний суд вирішив інакше.

"На жаль, суди часто, без необхідних галузевих знань, зокрема, у сфері містобудування, приймають рішення, які потім впливають на зовнішній вигляд столиці. А забудовники користуються недосконалістю законодавства для отримання за допомогою судів різних дозвільних документів. Хочу підкреслити: місто не дозволить звести готельний комплекс на Володимирському узвозі. І буде оскарження рішення Шостого апеляційного адміністративного суду у Верховному суді", – підкреслив Кличко.

Як раніше повідомляли НЕРУХОМІ, будівництво готельного комплексу біля нового пішохідного моста в центрі Києва є незаконним, оскільки проходить в охоронній зоні об'єкта Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, підкреслили в Міністерстві культури.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

66

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом