Справа про Русанівську набережну: суд виправдав колишнього директора КП "Плесо"

Колишнього директора КП "Плесо" Олега Юсіпенка Дніпровський райсуд Києва визнав невинним у службовій недбалості під час зведення берегоукріплювальних споруд уздовж Русанівської набережної.

Як повідомляє "Киеввласть", поліція не змогла довести в суді, що бюджет міста через комунальників втратив понад 1,5 млн гривень. Варто зазначити, що аудитор не зміг розповісти про обставини перевірки, що і зіграло важливу роль в ухваленні судового рішення. Але правоохоронні органи можуть ще оскаржити його в апеляційній інстанції. В ході засідання Юсіпенко свою провину не визнав.

У 2018 році "Плесо" замовило ТОВ "Будівельна компанія "Міськбудінвест" будівництво берегоукріплювальних споруд і зони відпочинку вздовж Русанівської протоки в Дніпровському районі Києва на 88 млн грн. Надалі комунальники заплатили частину коштів за договором.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, розслідуванням фактів можливого зловживання з боку чиновників комунального підприємства "Плесо" займалися і антикорупційні органи – НАБУ і САП. На їхню думку, комунальники замість забудовника ЖК Русанівська гавань облаштували зону відпочинку уздовж протоки. Таким чином, розглядалася ймовірність, що набережну облаштували за рахунок платників податків, чим скористався забудовник - ПАТ "Дарницький комбінат будівельних матеріалів і конструкцій" (ДКСМК). Облаштування Русанівської протоки поки не завершили.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

106

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом