Скандальну забудову не зупинити: суд не скасував ДПТ Мінського масиву

Окружний адміністративний суд Києва відмовив у задоволенні позову про відміну незаконного детального плану територій Мінського масиву.

Про це у четвер, 30 червня, написав юрист Олександр Кучерявий на своїй сторінці у Facebook.

"Мій позов про визнання незаконним та скасування рішення Київради від 10.06.2021 №1455/1496 "Про затвердження детального плану території в межах вулиць Юрія Кондратюка, Михайла Майорова (Петра Калнишевського), північного та західного кордону лісу в Оболонському районі", 022. відхилений у задоволенні", - повідомив юрист.

Він також зазначив, що обставини, чому суд відхилив позов наразі невідомі, саме рішення буде готове через 5 днів. Однак, за словами Кучерявого, суддя Григорович, ухвалюючи рішення щодо Мінського масиву в залі, вибачився перед громадою. Наразі кияни готуються подавати апеляцію.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, Київрада ухвалила ДПТ Мінського масиву рівно рік тому -10 червня. Документ фактично дає зелене світло на масштабну житлову забудову мікрорайону у межах вулиць Юрія Кондратюка, Петра Калнишевського, північного та західного кордону лісу в Оболонському районі столиці. Незважаючи на протести киян та протиріччя Генплану (це землі сільгосппризначення і на них заборонено будувати житло), депутати таки прийняли скандальний документ, враховуючи інтереси забудовників.

Ділянки загальною площею 32 гектари раніше належали агрокомбінату "Пуща водиця", на них розташовувалися теплиці та господарські споруди. Тепер тут збираються збудувати 19 будинків від 21 до 26 поверхів на 6307 квартир. Але, що найбільше обурило киян, забудова не передбачає суттєвого розвитку інфраструктури, не вирішене й питання з гаражним кооперативом, на місці якого хочуть звести паркінг. На масиві сьогодні існує велика проблема із паркуванням авто, а з урахуванням нових будинків та знесеного гаражного кооперативу, киянам поставити машини буде просто фізично ніде.

За розробкою ДПТ Мінського масиву стоїть пов'язана з будівельною корпорацією Stolitsa Group компанія Датоліт. Як і у "Столиці", бенефіціар тут Владислава Молчанова.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

163

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом