Скандальне будівництво житла для депутатів: Київрада не стала розглядати питання

Київрада зняла з розгляду питання про відведення землі на Обсерваторній, 11 у центрі столиці для будівництва житлового будинку для нардепів. За відповідне рішення проголосували 103 депутати міськради.

Про це написала ексдепутатка Київради Ольга Балицька у себе в Facebook.

Однак вона зазначила, що радіти поки рано, оскільки проєкт рішення все ще може з'явитися в порядках денних інших пленарних засідань.

Минулого разу одіозну ідею підтримали лише 42 депутати з необхідних 61-го. Регламент Київради дозволяє виносити проєкти двічі. Якби і цього разу проєкт не підтримали, то він би вважався відхиленим.

Йдеться про так звану реконструкції двох гуртожитків, в ході якої є ймовірність їх знесення та будівництва нового житлового комплексу. Однак будувати тут нове житло заборонено, оскільки ділянка знаходиться в охоронній зоні об'єкту культурної спадщини – "Обсерваторна гірка".

Як повідомляли НЕРУХОМІ, земельна комісія Київради отримала клопотання Верховної Ради 2007 року про будівництво житла для народних депутатів і проєкт рішення 2016 року, який весь цей час лежав без розгляду. В цьому ж році Науково-методична рада з питань охорони культурної спадщини при Мінкульті затвердила межі і використання території пам'ятки місцевого значення "Видатне місце Обсерваторна гірка", що забороняє будь-яке нове будівництво тут.

Зараз на цій території знаходиться будівля, зведена у 30-х роках минулого століття, яка зараз використовується як гуртожиток для народних депутатів. Варто зауважити, проти нового будівництва під стінами столичної мерії проходили акції протесту.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

65

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом