Скандальна забудова Пущі-Водиці: суд скасував рішення про знесення паркану

Окружний адмінсуд Києва скасував рішення департаменту міського благоустрою про демонтаж паркану у Пущі-Водиці, де компанія "Продмарт" збиралася почати будівництво житлового комплексу.

Про це повідомили в середу, 18 серпня, у пабліку "Життя Оболонського району та Мінського масиву".

Як підкреслюють активісти, забудовнику знову "розв'язали руки" і тепер у нього знову немає перепон для будівництва.

"Ми не дарма писали, що перемога над парканом будівництва у Пущі була просто медійним ходом, щоб перекрити репутаційні втрати від проголосованого шістьма днями раніше ДПТ Мінського масиву", – йдеться у повідомленні.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, працівники комунальної служби 22 червня демонтували будівельний паркан у Пущі-Водиці. За словами мера Віталія Кличка, забудовник, не маючи необхідних дозвільних документів, почав прокладати дорогу у лісі для проїзду важкої будівельної техніки, чим викликав обурення з боку місцевих жителів і представників громадських організацій, оскільки були знищені живі дерева. Очільник міста розповів, що ділянку у Пущі-Водиці передали в оренду у 2007 році на 15 років. Згодом столична влада намагалися розірвати договір оренди, але землекористувач оскаржив ці рішення у судах, змусивши видати йому містобуди.

Так, фірма "Продмарт" отримала 21 гектар землі на Лісозахисній, 17. Як повідомляється на порталі YouControl, власниками ПП "Продмарт" є Вадим Пятецький і ТОВ "Інтеко ВК". У свою чергу останню компанію пов'язують з експарламентарієм Дмитром Андрієвським.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

101

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом