Скандал з "Квітами України": забудовнику анулювали контрольну картку

Влада Києва анулювали контрольну картку на проведення будівельних робіт на вулиці Січових Стрільців, 49, де розташовується будівля колишньої оранжереї "Квіти України".

Про це написав заступник голови Департаменту містобудування та архітектури Юрій Тацій у понеділок, 26 липня, на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, тепер забудовник протягом трьох днів буде зобов'язаний прибрати встановлені біля будівлі будівельні огорожі.

"Якщо припис не буде виконано, огорожу демонтують комунальники. Після цього будівлю мають законсервувати", – написав столичний чиновник.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, скандал розгорівся 12 липня, коли забудовник почав демонтувати фасад "Квітів України". Кияни зламали будівельний паркан і заблокували роботу техніки.

На наступний день суд заарештував будівлю, і забудовник припинив проведення будь-яких робіт на ділянці та відігнав будівельну техніку. Однак, за словами представника компанії Олексія Пишного, фірма була не в курсі, що був поданий позов і проведено судове засідання. Відзначимо, що Демонтаж фасаду будівлі заборонив Шевченківський райсуд в зв'язку з порушенням немайнових авторських прав архітектора.

У свою чергу Юрій Тацій повідомив, що Департамент містобудування та архітектури КМДА видав містобуди на реконструкцію будівлі на Січових Стрільців, 49. За його словами, забудовник мав право демонтувати існуючі несучі конструкції, а замість них будувати нові у старих межах.

Проверенные ЖК

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук