Скандал в Одесі: гаражні кооперативи вирішили перенести на місце масових розстрілів

В Одесі вирішили переносити гаражні кооперативи "Чайка", "Сокіл" і "Віраж" від аеропорту на територію в районі торгового центру "6-й елемент", яка, як відомо, є масовим місцем поховання жертв сталінських репресій. Цей факт викликав великий скандал серед громадськості.

Як повідомляють місцеві ЗМІ, власники аеропорту Борис Кауфман та Олександр Грановський продовжують будівництво перонного комплексу, для цього їм знадобилася земля, на якій розташовані гаражні кооперативи.

В якості альтернативи, власникам гаражів запропонували ділянку, на якій, як потім розповів одеський історик Олександр Бабич, знаходився спецоб'єкт НКВС і проводилися масові розстріли у 1937-1939 роках. Ще у 2007 році тут, коли збиралися встановити Меморіал, під час розкопок знайшли 1086 останків. Попередньо тут розташовувався один з десяти розстрільних ровів.

Викликає великий подив, чому мер Одеси Геннадій Труханов забув про цей нюанс, коли виділяв для гаражних кооперативів землю.

Варто підкреслити, що конфлікт власників аеропорту з членами гаражного кооперативу триває вже рік. Гаражників намагалися витіснити навіть за допомогою спецпідрозділів поліції.

Варто зазначити, що відповідно до наданої інформації НАБУ, у 2011 році відбулося незаконне відчуження комунального майна міжнародного аеропорту "Одеса" в результаті створення Одеською міськрадою і ТОВ "Одеса аеропорт Девелопмент" компанії "Міжнародний аеропорт Одеса". В результаті місто отримало 25% частку, 75% акцій перейшли Кауфману і Грановського.

Нещодавно мер Геннадій Труханов заявив, що на будівництво аеропорту з держбюджету виділять майже 3 мільярди гривень. "Нарешті в Одесі з'явиться всепогодний аеропорт із сучасною злітно-посадковою смугою", - заявив очільник міста, додавши, що будівництво нового перонного комплексу є нагальною потребою.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, у вересні одеський ДАБК зупинив підозріле будівництво в районі автовокзалу.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

122

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом