Скандал із демонтажем будівлі на Подолі: у КМДА розповіли про кримінальну справу

За фактом демонтажу старовинної будівлі у Цимлянському провулку у Подільському районі Києва розпочато кримінальне провадження.

Про це 20 квітня повідомили у пресслужбі Київської міської держадміністрації.

Забудовнику ТОВ "ДНІПРО-2002" ще на початку лютого було направлено розпорядження щодо будинку у провулку Цимлянському, 3, розташованому в межах Центрального історичного ареалу. Але попри це, він продовжив проводити демонтажні роботи.

Директор Департаменту охорони культурної спадщини Олександр Нікоряк вважає, що військові адміністрації мають розглянути можливість та напрацювати механізм із вилучення майна та техніки у недобросовісних забудовників на потреби Збройних Сил України.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, забудовник ще до війни робив спроби провести демонтаж старовинної будівлі. Інспектор виїжджав на об'єкт і видав припис зупинити проведення будівельних робіт. Нікоряк нагадав, що будівлі попри її вік, так і не було надано статусу культурної спадщини. Та вона все-таки потрапило до списку об'єктів, які необхідно дообстежити.

Також компанія взялася за демонтажні роботи ще однієї старовинної будівлі на Кирилівській, 13д, збудованої близько 150 років тому. Столична влада пропонувала прирівняти безчинства забудовників до мародерства.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

109

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом