Скандал із будівництвом у Пущі-Водиці: забудовнику можуть продовжити оренду

Київрада може продовжити приватній компанії "Продмарт" договір оренди ділянки у Пущі-Водиці, яка збирається влаштувати масову вирубку лісу для забудови території.

Про це у середу, 10 листопада, повідомили у громадському русі "Чесно".

Так, у Київраді зареєстрували проєкт рішення, яким пропонують забудовнику продовжити договір оренди ділянки у київському лісі до 2027 року. Поки що питання перебуває на розгляді земельної комісії Київради, яку очолює Михайло Терентьєв.

У свою чергу, як заявив депутат міської ради Владислав Трубіцин, сьогодні мало відбутися засідання постійної комісії Київради з питань земельних відносин, але через відсутність кворуму його навіть не відкрили. "Саме на цій комісії планували розглядати питання, яке дозволить знищити гектари лісу в Пущі-Водиці заради забаганок забудовників", - повідомив він.

Трубіцин повідомив, що за його інформацією на депутатів із земельної комісії чинять безпрецедентний тиск, щоб вони дозволили будівельні роботи у Пущанському лісі.

"Цей проєкт рішення перебуває на межі добра. Скажу більше – це справжній зашквар, який у черговий раз хоче втілити в життя влада Києва", - наголосив він.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, фірма "Продмарт" отримала 21 гектар землі по Лісозахисній, 17. Як повідомляється на порталі YouControl, власниками ПП "Продмарт" є Вадим П'ятецький та ТОВ "Інтеко ВК". У свою чергу останню компанію пов'язують із експарламентарієм Дмитром Андрієвським.

Комунальники спільно з активістами 22 червня знесли паркан, яким огородили ділянку для майбутнього будівництва. За словами мера Віталія Кличка, забудовник, не маючи необхідних дозвільних документів, почав прокладати дорогу у лісі для проїзду важкої будівельної техніки.

Міський голова розповів, що ділянка в Пущі-Водиці була передана в оренду в 2007 році на 15 років. Згодом столична влада намагалася розірвати договір оренди, але землекористувач оскаржив ці рішення в судах, змусивши видати йому градуси.

Крім того, через суд забудовник зміг скасувати рішення департаменту міського благоустрою щодо демонтажу паркану. Активісти вважають, що наразі немає перешкод для будівництва у лісі.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

56

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом