Що і як можна буде будувати у Львові: для забудовників розробили стандарти

Влада Львова розробила стандарти для забудовників, які підвищать якість будівництва житлових будинків.

Про це повідомив заступник очільника міста з питань будівництва Любомир Зубач.

За його словами, мета документа – законні вимоги до будівельних компаній і чіткі правила для ринку. Стандарти були розроблені головним архітектором Антоном Коломійцевим.

"Питання не в тому, чи будуть будувати у Львові. Поки місто буде успішним – будуть. Завдання чиновників в тому, щоб передбачити комфорт мешканців, які потім житимуть в цих будинках, щоб відразу бачити якісний суспільний простір навколо, і щоб не шкодити львівському навколишньому середовищу", - підкреслив Зубач.

Так, в документі йдеться про:

Якісну інфраструктуру. Двори мають бути закриті для проїзду і паркувань. Виняток – для машин спецтранспорту.

Обмежену висотність і багатофункціональність. Висотність будівель в основному не має перевищувати 6 - 8 поверхів. При цьому відстань між будівлями з боку житлового двору чи вулиці не має бути меншою від висоти будинку.

Соціальну інфраструктуру. Належну увагу приділити амбулаторіям, спортивним і розважальним центрам, комерційним приміщенням і офісам. При проєктуванні житлових комплексів слід передбачати освітні установи. Зокрема, в проєктах пропонується передбачати дитячий сад, якщо загальна площа квартир складає більше 10 тис. квадратних метрів. А якщо площа квартир - понад 45 тис. квадратних метрів - то і школу.

Паркувальні майданчики і безпеку. Паркомісця тільки в підземних паркінгах в розрахунку, в основному, 1 паркомісце – на 1 квартиру. Також треба подбати про велопарковки для велосипедів, електросамокатів тощо. А також обладнати відповідні зарядні станції для електродвигунів.

Безбар'єрність. У будинку мають бути два входи: один з боку вулиці, інший - з двору. І ці входи мають бути на рівні тротуару – без сходів і пандусів.

Екологію. Встановлення підземних контейнерів для роздільного збору сміття.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, Міністерство розвитку громад і територій України запланувало низку істотних змін в нормативах будівництва, які будуть носити комплексний характер. На оновлення державних будівельних норм з Держбюджету виділять рекордну суму – 49 млн гривень.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

83

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом