Рік з моменту вибуху на Позняках: житло отримали лише дві сім'ї

Пройшов рівно рік з моменту вибуху газу у багатоквартирному будинку на вулиці Соломії Крушельницької 1/5 у Дарницькому районі Києва, але переважна більшість постраждалих мешканців так і не отримали нові квартири, як їм обіцяли представники влади.

Як повідомляє ТСН, в результаті вибуху 40 сімей залишилися без даху над головою, оскільки будинок визнали непридатним для проживання.

За минулий рік лише дві сім'ї змогли в'їхати в нове житло. Решта "намагаються виконати бюрократичні процедури", йдеться в сюжеті. При цьому постраждалі мешканці повідомили, що троє їхніх сусідів померли, так і не дочекавшись обіцяних квартир.

"Рік пройшов і тільки дві сім'ї заселилися", – розповіла журналістам постраждала Валентина.

У свою чергу в Дарницькій райдержадміністрації запевняють, що сертифікати на нове житло видали всім 40 сім'ям, а кошти на ремонт і покупку меблів отримали 28 сімей з розрахунку 2925 гривень на "квадрат".

"Нам виставлена усна вимога про те, що ми маємо знятися з місця реєстрації та відмовитися від нерухомості (у будинку, де стався вибух)", – розповіла друга мешканка Марина Писаненко, додавши, що поки зробити це багатьоv не вдалося.

Зазначається також, що квартири постраждалим мешканцям будинку на Позняках виділили в трьох житлових комплексах у різних районах столиці. Більшість ЖК досі без підведених комунікацій. Як повідомляє канал, сім сімей своє житло бачили тільки на папері і сертифікат на нього – це все, що вони мають.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, вибух в житловому будинку на Позняках стався через допущення помилок при виконанні процедури повірки лічильників, вже пред'явлені перші підозри. У висновку комплексної судової експертизи йдеться, що чиновники Київгазу порушили правила безпеки систем газопостачання і норми "Кодексу газорозподільних систем".

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

119

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом