Прокуратура провела обшуки в "Житлоінвестбуд-УКБ"

Прокуратура провела у вівторок, 17 серпня, чергові обшуки у комунальному підприємстві "Житлоінвестбуд-УКБ" у справі про розкрадання коштів.

Про це повідомили в пресслужбі правоохоронних органів.

Як зазначили у прокуратурі, вдалося викрити схему розтрати держкоштів службовцями комунального підприємства під час проведення капітальних ремонтів дошкільних установ в Оболонському, Печерському, Дарницькому та Солом'янському районах. Так, в 2019 році з низкою компаній були укладені договори на загальну суму у 120 млн гривень. При цьому, як виявилося, роботи були виконані не в повному обсязі і велися за значно завищеними розцінками. В результаті близько 30 млн гривень пішли на рахунки компаній, які мали ознаки фіктивності. Також з'ясувалося, що кілька підрядників, які перемогли у закупівлях, виявилися пов'язані між собою.

У Київській міській держадміністрації підтвердили інформацію про слідчі дії і додали, що обшуки проводилися у директора і головного бухгалтера КП "Житлоінвестбуд-УКБ" на роботі і вдома. Однак, як стверджують у мерії, рішення про обшук не містить основних його реквізитів. Також прокурори проводили слідчі дії в приміщеннях, які не були зазначені в постанові для обшуку. Тому пов'язують таку роботу правоохоронних органів зі спробою тиску на столичну владу.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в травні проходили масові обшуки у різних департаментах КМДА і комунальних підприємствах. Як зауважили в мерії, за 10 днів цього року до них в двері постукали більше разів, ніж за весь попередній рік.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

89

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом