Проблеми з парковками в Києві: у заступника голови комітету з містобудування евакуювали авто

Заступник голови комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олена Шуляк у середу, 31 березня, не змогла знайти своє авто, яке припаркувала біля будівлі Мінрегіону на вулиці Великій Житомирській, 9.

Про це народна депутатка написала у себе в Facebook.

"Вийшовши з Мінрегиону, не знайшла своє авто. Паркувалася перед пішохідним переходом, як завжди,"на око" з урахуванням необхідної дистанції. Але машину забрали (схоже пора міряти дистанцію сантиметром). Як би там не було (справді, можливо, я порушила), зараз мені повідомили, що потрібно оплатити штраф", – поскаржилася Шуляк.

Варто підкреслити, що з парковками в центрі Києва справи дійсно йдуть досить складно і припаркуватися там – непростий "квест".

Головна причина скупчення машин в центральній частині столиці є розташування там величезної кількості адміністративних будівель і бізнес-центрів. І хоч останні і планують при будівництві якийсь паркінг, за фактом місць в ньому не вистачає, що і призводить до перевантаженості прилеглих вулиць.

Навіть парковка під знаком 3.34 "Зупинка заборонена" тут сприймається цілком буденно і не вважається серйозним правопорушенням. Поліцейські в основному ігнорують неправильно припарковані автомобілі, а ті нахабно паркуються, нехтуючи будь-якими правилами.

Одним з рішень цієї проблеми є розсіювання адмінбудівель та бізнес-центрів по різних районах Києва. Як повідомляли НЕРУХОМІ, згідно з новим Генпланом міста діловий центр планують збудувати на території промислової зони Теличка. Тут хочуть розмістити адміністративні будівлі, ділові, торгові та спортивні комплекси.

Зі свого боку зазначимо, що якби у чиновників і депутатів частіше евакуювали їх авто, можливо, проблем з паркуванням в центрі не існувало б.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

87

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом