Генплан Києва: діловий центр перенесуть у промзону

Діловий центр Києва планують побудувати на території промислової зони Теличка. Тут хочуть розмістити адміністративні будівлі, ділові, торгові та спортивні комплекси.

Про це розповів начальник комунальної організації "Київгенплан" Сергій Броневицький, передає пресслужба КМДА.

Він нагадав, що Теличка – це одна з найбільших промислових зон столиці з площею в 200 гектарів, забудова якої велася протягом 70 років. Тут переважно знаходяться будівельні та енергетичні підприємства, багато з яких закрилися і перебувають в напівзруйнованому стані.

"Близькість до центру міста і зручна транспортна розв'язка з одного боку, та вихід до Дніпра з іншого роблять це місце дуже привабливим", – розповів Броневицький.

Він також додав, що будівництво тут ділового центру суттєво б розвантажило центр столиці. За попередніми розрахунками, тут можна побудувати до 4,5 млн квадратних метрів офісних будівель, що дозволить організувати роботу для понад сотні тисяч людей. Тому дана територія має великі перспективи.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, Генплан Києва передбачає розміщення ділових центрів переважно на лівому березі столиці та у віддалених районах правого.

За 20 років, за розрахунками розробників Генплану, на новостворених підприємствах вдасться працевлаштувати до 45% населення Києва, збільшити кількість малих підприємств у 1,8 рази.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

146

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом