Припаркуватися в центрі Києва буде коштувати майже 11 тисяч гривень на місяць

На сайті Київради зареєстрували петицію з метою упорядкування паркового простору в столиці, і проти введення плати за парковку на прибудинкових територіях.

Автор петиції – депутат міської ради Костянтин Яловий.

За його словами, жителі столиці стали заручниками невпорядкованості паркувального простору в столиці. Це не тільки дефіцит паркомісць (особливо в центрі Києва), а й зростання паркувальних тарифів, стягнення коштів з мешканців будинків за парковку біля їхнього будинку і відсутність чіткого контролю за сплаченими коштами.

За підрахунками депутата, в центрі Києва вартість парковки буде доходити до 11 тисяч гривень на місяць. Така ситуація склалася через те, що столична влада дозволяла будувати нові будинки без особливої уваги на паркінги. Як зазначив Яловий, ситуація з парковками в столиці буде розвиватися наступним чином:

  • якщо ви живете в центрі міста і в вашому домі немає паркінгу, паркування машини коштуватиме 10 700 гривень на місяць;

  • якщо ви живете в другій паркувальної зоні (Сирець, Деміївка, Голосіїв, Лівобережна), ви заплатите 7700 в місяць. У спальному районі - 1540;

  • для жителів пропонують знижки на парковку біля своїх будинків. Але в цьому році все одно доведеться платити повну вартість, а у 2022 вам запропонують отримати 1 абонемент на квартиру з 50% знижкою;

  • жителів спальних районів знижка не стосується.

Ще в 2015 році Київрада схвалила Концепцію розвитку паркувального простору в Києві, термін реалізації якої має завершитися у 2022 році. "Саме на цей документ, серед інших, посилається КМДА, встановлюючи нові тарифи на парковку", - підкреслив автор петиції.

Разом з тим влада Києва не виконала свої зобов'язання з будівництва перехоплюючих паркінгів, залучення інвесторів для будівництва паркінгів у центральній частині міста, вдосконалення зручності паркування сервісу та інше.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, 27 вересня Окружний адінсуд Києва зареєстрував перший позов щодо нових платних парковок в столиці, які викликали хвилю невдоволення з боку киян.

Як відомо, в Києві встановили вздовж вулиць платні парковки. Начальник інспекції з паркування КМДА Дмитро Рахматуллін повідомив, що земля у більшості будинків в Києві коштує "скажених грошей", а найчастіше у дворах житлових будинків паркуються крім місцевих жителів і співробітники сусідніх офісів.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

79

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом