Поліція просить знову заарештувати садибу Барбана

Клопотання про накладення арешту на садибу Барбана та земельну ділянку під нею на Обсерваторній, 6 у Шевченківському районі Києва, подала Нацполіція за погодженням із прокуратурою.

Про це розповіли у спільноті "Садиба Барбана. Врятуємо Обсерваторну, 6".

Вранці у середу, 26 січня, активісти провели мітинг під стінами київської мерії. Чиновники КМДА зустрілися з киянами та домовилися "про спільну професійну роботу з надання садибі Барбана статусу пам'ятки".

"Окрема проміжна перемога: на нашу вимогу та за підтримки кожного, кому важлива садиба, поліція за погодженням прокуратури подала клопотання про накладення арешту на земельну ділянку та будівлю садиби. Готуємось до суду", - наголосили активісти.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, минулого тижня стало відомо, що Шевченківський райсуд Києва зняв арешт зі старовинної будівлі на Обсерваторній, 6. Так, суддя вирішив, що земельна ділянка та будинок не відповідають визначеним законом ознакам речового доказу, тому вирішив скасувати раніше накладений арешт. Забудовник минулої п'ятниці почав звозити на ділянку будівельну техніку, щоб продовжити демонтажні роботи. Активісти намагалися будувати барикади, щоби не допустити знесення садиби.

Забудовник ТОВ "Інформаційна група "Агентство столичних повідомлень" має намір побудувати тут нову будівлю, висотою 26,5 м. Він уже отримав містобуди, дозвіл на будівництво, має також право оренди земельної ділянки.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

73

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом