Першому заступнику мера Києва вручили підозру у справі про забудову Сирця

Прокуратура Києва у вівторок, 25 січня, вручила підозру заступнику голови КМДА.

За словами мера Віталія Кличка йдеться про Миколу Поворозника. Йому повідомили про підозру у справі позбавлення земельної ділянки апарату Ради національної безпеки та оборони України (РНБО), де відомство збиралося звести житлові будинки.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, раніше у КМДА повідомляли, що апарату РНБО передали ділянку площею 1,6 га на вулиці Щусєва біля станції метро "Сирець" у Шевченківському районі столиці під забудову житловими будинками з підземними паркінгами та об'єктами соціальної та побутової інфраструктури. Однак, за даними влади міста, земельна ділянка використовувалася не за призначенням, у зв'язку з чим КМДА припинила право постійного користування ділянкою.

У червні 2019 року апарат РНБО звернувся до суду з позовом до Київської міської держадміністрації, у якому просив визнати протиправним та скасувати розпорядження КМДА. Позов був задоволений.

Тим часом у мерії повідомили, що на ділянці через відсутність належного нагляду утворилося стихійне звалище. Місцеві жителі неодноразово зверталися із проханням прибрати сміття. Згодом комунальні служби навели лад, а столична влада заявила про плани з облаштування тут скверу, оскільки до того, як землю передали в користування РНБО, ділянка була визначена як територія зелених насаджень.

Минулого року в КМДА пройшла серія обшуків, у мерії заявили, що пов'язують їх зі спробою тиску на владу міста, у тому числі й через справу по даній ділянці.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

77

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом