Пам'ятку архітектури у центрі Києва ДАБІ врятувала від "реставрації"

ДАБІ відмовила приватній компанії "Інвестсервіс" у видачі дозволів на проведення будівельних робіт на вулиці Петра Сагайдачного, 19 у Києві.

Як повідомляють "Наші Гроші", компанія збиралася провести за даною адресою реставраційні роботи. Будівля на Сагайдачного, 19 – пам'ятнка архітектури. Після реставрації, вона мала б стати адміністративним будинком. Однак з'ясувалося, що після реставрації у будівлі з'явилася б надбудова. Також є розбіжності у даних містобідів та експертному звіті, а Мінкульт не надав свій висновок проектних рішень. Власне, через такі обставини інспекція вирішила відмовити у наданні дозвільних документів.

Прибутковий будинок на Петра Сагайдачного, 19 був внесений до списку культурної спадщини рішенням Міністерства культури у 2009 році. Його звели ще в 1881 році за проєктом відомого на той час архітектора Адольфа-Фрідріха Геккера. Замовив будівництво київський купець Олександр Сироткін

Компанія "Інвестсервіс" отримала в оренду ділянку землі за вказаною адресою терміном на 15 років за рішенням столичної міськради у 2009 році для обслуговування офісної будівлі.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, суд залишив в реєстрі пам'яток будівлю, яку знесли для будівництва ЖК Metropole. 15 вересня 2010 Мінкульт вніс до Держреєстру "Особняк" як об'єкт культурної спадщини місцевого значення. В травнем 2017 року ТОВ "Ковчег" продало цю будівлю площею 276,4 кв м компанії "Скайпроджект". Та стверджує, що в 2018 році вирішила реалізувати куплену нерухомість, і в процесі підготовки документів дізналася, що "Особняк" є пам'ятником архітектури. В результаті будівля "благополучно" знесли.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

106

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом