"Одессабуд" виписали штраф за недбале ставлення до пам'ятки архітектури

Одеський окружний адмінсуд залишив у силі штраф, який був виписаний будівельній компанії "Одесабуд", за недотримання охоронного договору, що призвело до руйнування пам'ятника архітектури на Княжій, 1а – Масонських будинку.

Як повідомляє Монітор, ще в липні 2016 року у цієї будівлі впав дах і пам'яка архітектури перетворила практично на руїни. Компанія "Одесабуд" викупила її за 1,1 млн гривень і підписала охоронний договір, згідно з яким власник мав відновити Масонський будинок.

Однак, як повідомляє видання, компанія депутата Одеської міськради Андрія Кисловського, мабуть вирішила побудувати на цьому місці житловий комплекс, а відновлення пам'ятки архітектури не входило в її плани.

Штраф у розмірі 17 000 грн управління з питань охорони об'єктів культурної спадщини ОГС виписало фірмі "Одесабуд" у березні 2021 року. Підставою стало те, що власник будівлі не виконав умови охоронного договору, тобто не відновив пам'ятку архітектури, а своєю бездіяльністю призвів до її руйнування. Уже в червні 2021 року Кисловський подав позов до Одеського окружного адмінсуду, щоб оскаржити штраф. 3 серпня 2021 року суд першої інстанції вирішив, що штраф бувши виписаний законно і не підлягає скасуванню.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, з численними судами проходить будівництво ЖК Лідерсівський, який зводить компанія Одесабуд. Компанія Кисловського, раніше безуспішно намагалася отримати дозвіл у міському ДАБК. Але оскільки об'єкт відноситься до класу наслідків СС3, такі дозволи мають, як відомо, видаватися ДАБІ.

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

109

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом