Одеський суд знову дозволив зносити друкарню Фесенко

Одеський окружний адміністративний суд скасував розпорядження Департаменту культури Одеської обласної держадміністрації про припинення робіт зі знесення будинку на вулиці Рішельєвській, 47/49 – відомої друкарні Фесенко.

Як повідомляє "Таймер", відповідне рішення було прийнято суддею Любов'ю Токміловою 14 червня, а опубліковано – 17 червня.

Департамент культури Одеської ОДА 3 червня 2021 року вручив забудовнику припис, яким заборонялося проводити будь-які будівельні роботи на вул. Рішельєвській, поки не буде отримано письмовий дозвіл від органу охорони і погодження проєктної документації.

Як підкреслюється, суд поки не вирішив питання про законність розпорядження ОДА як такого, а тимчасово скасував його дію до вирішення спору по суті. Це досить незвичайне рішення, оскільки поки влада буде судитися із забудовником "Одеса-сіті", робочим фактично дозволили проводити демонтажні роботи на ділянці. І навіть якщо в кінці виявиться, що будівельна компанія була неправа, за фактом вже нічого зробити буде не можна, бо будинок буде вже знесений.

Суддя Токмілова обгрунтувала своє рішення тим, що через заборону на проведення робіт компанія "Одеса-Сіті" несе матеріальну шкоду.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, раніше суд під головуванням Токмілової вже дозволив забудовнику "Одеса-Сіті" проводити будівельні роботи на місці друкарні Фесенко, скасувавши таким чином приписи Мінкульту. Подібні рішення викликали невдоволення з боку одеситів, які вийшли на протест, намагаючись захистити старовинну будівлю.

Як відомо, тут компанії "Одеса-Сіті" і "Мартен-Груп" мають намір побудувати шестиповерховий житловий комплекс з паркінгом.

Згідно з даними YouControl, засновником "Одеса-Сіті" виступає офшорна компанія "Уппа Файненс ЛТД", якою керують Вадим Шульман з Ізраїлю і житель Одеси Олександр Друмов. Директор – Євген Суворов. За даними ЗМІ фірма пов'язана з компанією "Рост", що входить до сферу впливу мера Геннадія Труханова.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

108

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом