Одеська влада продала комунальну нерухомість за заниженими цінами

Влада Одеси цього року продала на аукціонах 3,2 тисячі "квадратів" комунальної нерухомості, заробивши на цьому 39,8 млн гривень. Таким чином, середня вартість квадратного метра склала $459.

Як повідомляє Монітор, вартість проданої нерухомості виявилася нижчою за ринкову. Зазначається, що спочатку міськрада виставляє на продаж нерухомість за ціною вищою за ринкову. Внаслідок скасованого аукціону ціна на наступний автоматично падає вдвічі. За такою схемою продали більшість об'єктів.

Найдорожче було продано приміщення першого поверху на Французькому бульварі 12а. Нерухомість викупила ТОВ "Імот", яке за майже 173 квадратні метри заплатило 5,3 млн грн, або $1150 за кв. м. До лютого 2021 року власником фірми була Марина Синюк – помічниця депутата Одеської міськради від промерської "Довіряй справам" Світлани Осауленко. Але це нижче за ринкову вартість за аналогічну нерухомість, яка в цьому районі Одеси стартує від $1500.

Інша компанія – "Трансфлот Сервіс", яку пов'язують із депутатом Віктором Баранським, - купила приміщення у центрі міста площею 80 "квадратів" по вулиці Містоначальницькій, 29 по $477 за квадратний метр. Крім того, тут було проведено більшу частину ремонтних робіт.

З початку року мерія продала 13 підвальних приміщень на загальну суму майже 5 млн грн, хоча за законом вони є спільною власністю мешканців будинку. Підвали продавалися за ціною від $100 до $200 за "квадрат".

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в Одесі викрили злочинну схему із махінаціями із землею під забудову. Протиправними діями займалися 16 людей. Серед них був і мер міста, представники міськради, забудовники та інші особи.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

140

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом