Обережно, двері зачиняються. Наступна станція "Мостицька"!

1 хв

Цього року Київському метрополітену виповниться 60 років. Ювіляр зростав разом зі столицею і бачив найрізноманітніші часи та події. І ось все ближче настає час, коли він побачить і житловий масив Виноградар – до кінця 2021 року там має з'явитися станція метро "Мостицька".

Зараз Київська підземка займає в світі 60 місце за протяжністю ліній. Станом на червень 2020 року, Київський метрополітен налічує 52 станції і має загальну довжину понад 69,5 км. Але в порівнянні з європейськими столицями, підземці Києва ще є до чого прагнути.

Варто зазначити, що найбільшим в світі пасажиропотоком забезпечений метрополітен Токіо. Однак, якщо за протяжністю ліній, що з'єднують навіть острова, метро Токіо лідирує в світі, то за кількістю станцій він поступається розвиненій підземці Нью-Йорка.

Що стосується Києва, то станцій йому явно бракує. Наприклад, у середньому в столицях Європи припадає 5 станцій на 100 тис. населення. Так, Київському метрополітену статистично потрібно ще як мінімум 23. А щоб вийти на середній рівень столиць в Європі – необхідно ще 70-80 станцій.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, криза не відобразиться на будівництві станції метро "Мостицька" на Виноградарі.

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

140

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом