Криза вдарила по бюджету Києва, але будівництво метро на Виноградарі не припиниться

Влада Києва планує скоротити фінансування будівництва і капремонтів у столиці у зв'язку з обмеженими надходженнями до бюджету міста через карантин. Однак ці обмеження ніяк не торкнуться будівництва станції метро на Виноградарі, де зводиться ЖК ВАРШАВСЬКИЙ ПЛЮС.

Як розповів директор департаменту фінансів КМДА Володимир Репік, через карантин відбувається падіння економічної активності і зменшення податків, передає NV.ua.

"За нашими підрахунками, до кінця 2020 року міський бюджет недоотримає близько 3 млрд грн. Можливо, доведеться відмовлятися від витрат на об'єкти, де планували капітальні ремонти, реконструкції та будівництва. Це дозволить збалансувати бюджетні кошти", – розповів чиновник.

Він уточнив, що КМДА продовжить фінансування будівництва Подільсько-Воскресенського мостового переходу і станції метрополітену "Мостицька".

Як повідомляли раніше НЕРУХОМІ, київська влада "перекроює" план будівництва нових станцій метрополітену, щоб дати більше переваг відділу продажів ЖК ВАРШАВСЬКИЙ ПЛЮС. Перспективи прокладки метро на Виноградар вигідно позначаться на вартості квартир, оскільки інвесторів комплексу від центру міста буде відокремлювати "всього 5 станцій метро".

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

72

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом