На забудову 20% промзон Києва компаніям знадобляться 50 років – дослідження

Щоб забудувати 20% промислових зон в Києві забудовникам знадобиться більше 50 років з урахуванням останніх цін на ринку нерухомості рівнем попиту, який був у 2020 році.

Про це повідомили в компанії M4U, передає Економічна правда.

Перш за все це ділянки промислових зон з уже розробленими ДПТ і в яких дозволена житлова забудова. Як зазначається, загальна площа промислових зон в межах Києва, за чинним генпланом, перевищує 7 тисяч га. Для порівняння: площа всієї житлової забудови столиці сягає 13 тис га.

Великі промислові ділянки переважно розташовані вздовж залізничних колій, на березі Дніпра, поруч з вулицями магістрального руху.

Індустріальна економіка Радянського Союзу передбачала планування міста з чітким поділом на місця для роботи і "спальні" мікрорайони. І умови змінилися і зараз чимало промислових зон використовуються не за призначенням або просто покинуті.

У компанії M4U зазначають, що промзони не використовуються на благо міста, через них створюються диспропорції у забезпеченні киян житлом, робочими місцями, транспортним зв'язком.

"Маючи поздовжні промислові зони між житловими кварталами, ми "відсікаємо" комунікації між ними і ділимо міську інфраструктуру на частини. Привабливість житла поруч з промзонами і його ціна знижується", - зауважили в компанії.

Варто зазначити, що забудовники не поспішають забудовувати промзони, оскільки ревіталізація або омолодження цих земель вимагає великих зусиль. Як відзначили в компанії, сьогодні девелоперам не вистачає державної або місцевих програм спрощення реновації територій.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, згідно з повідомленням розробників нового Генплану, діловий центр Києва планують побудувати на території промислової зони Теличка. Тут збираються розмістити адміністративні будівлі, ділові, торгові та спортивні комплекси. Теличка – це одна з найбільших промислових зон столиці з площею в 200 гектарів, забудова якої велася протягом 70 років.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

52

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом