На Осокорках знову починається будівництво, що раніше супроводжувалося бійками

У Києві біля виходу зі станції метро "Осокорки" знову встановили паркан, очевидно плануючи почати будівництво торгово-розважального центру, проти зведення якого 6 років тому активно виступали місцеві жителі.

Як повідомляє "Київ. Media", йдеться про вихід з метро в бік ТЦ "Аркадія", де весь цей час працює стихійний ринок. Територія, на якій мер Віталій Кличко у 2015 році анонсував створення парку, відтоді стала ще більш запущеною саме через торговців-нелегалів. Дерева, які тут висадили після конфлікту, згодом викорчували, газону майже не залишилося.

Зауважимо, що після масових зіткнень Київрада розірвала договір оренди із забудовником. Але вже у 2017 році Госпсуд, а пізніше і Верховний Суд скасували рішення Київради про розірвання договору оренди зі "Скай-Буд ЛТД". А 28 лютого 2020 року суд скасував також рішення про надання ділянки статусу скверу.

У червні цього року компанія відновила договір оренди ділянки на Осокорках.

Через забудову "Скай-Буд ЛТД" на вказаній ділянці на Осокорках неодноразово виникали сутички між місцевими жителями і охороною будівельної компанії.

Зокрема, 19 травня 2005 року під час зіткнень постраждали 30 активістів, а також прибулих на місце 15 міліціонерів. Після бійки на Осокорках мер Києва Віталій Кличко запевнив, що Київрада розірве договір з забудовником і на цьому місці висадять сквер.

Згідно з даними порталу YouControl, ТОВ "Скай-Буд ЛТД" було засновано у 2007 році. Керівником компанії значиться Андрій Сухаревский, власником – Антон Лашин. Також відомо, що до цієї компанії мав відношення Сергій Котвицький – ексдепутат з Київради від фракції "УДАР-Солідарність".

Фірма "Скай-буд ЛТД" планувала на Осокорках будівництво торгового центру Le Boulevard.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, також недавно на Осокорках на території екопарка активізувалися будівельні роботи. Як повідомили у Комітеті протидії незаконних забудов, на ділянку почала заїжджати будівельна техніка.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

155

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом