Мінрегіон має намір спростити видачу будівельних дозволів

Мінрегіон розробив проєкт постанови щодо видачі дозволів на будівництво об'єктів із класом наслідків СС2 та СС3 в автоматичному режимі через Єдину державну електронну систему.

Про це розповіла заступниця міністра Наталія Козловська, повідомили у пресслужбі відомства у вівторок, 25 січня.

За її словами, запровадження такого механізму дозволить мінімізувати кількість документів, необхідних для надання послуги, що створить прозорі умови для рішень щодо видачі дозволів без втручання чиновників. Як повідомила чиновниця, проєкт постанови визначає порядок видачі, реєстрації змін до дозволу на виконання будівельних робіт, набір відомостей для отримання дозволу, порядок взаємодії, передачі та їх перевірки за допомогою ЄДЕСБ. Так, рішення прийматиметься після проведення автоматичного аналізу зазначених замовником у заяві відомостей на їхню повноту, відповідність формату, логічність та достовірність.

Як відомо, до об'єктів із класами наслідків СС1 та СС2 відносяться житлові будинки від 5 поверхів, житлові комплекси з багатоповерховими будинками, а також торгові комплекси та громадські центри.

На цю мить проєкт постанови проходить громадські обговорення. Передбачається, що експеримент розпочнеться після ухвалення урядом та триватиме до кінця року.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, з листопада минулого року подати заяву на отримання містобудів в Україні стало можна онлайн. Така послуга з'явилася на порталі "Дія" – у розділі "Земля, будівництво, нерухомість".

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

121

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом