Мінкульт не погоджував будівництво висотки на місці ТЦ на Печерську

Реконструкцію Печерського торговельного центру на вулиці Михайла Омеляновича-Павленка, 4, не погоджували у Міністерстві культури та інформаційної політики.

Про це агентству "Інтерфакс-Україна" повідомили у пресслужбі відомства.

Як уточнили в Мінкульті, погодження проєктної документації та дозволів на проведення робіт за цією адресою в міністерстві не надавали. Тим часом тут розповіли, що фірма "Картас Траст Компані" зверталася з проханням розглянути та узгодити проєкт реконструкції будівлі на Омеляновича-Павленка.

У Мінкульті повідомили, що оскільки досі не затверджено історико-архітектурного плану Києва у складі Генплану, сьогодні немає правових підстав, щоб задовольнити прохання компанії.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, Держінспекція архітектури та містобудування видала дозвіл на будівництво чергової висотки на Печерську шляхом реконструкції чотириповерхового торговельного центру. За проєктом на нижніх поверхах також розміщуватимуться торгові приміщення, нагорі – апартаменти.

Варто зазначити, що проти цього будівництва виступають місцеві жителі. Як стало відомо, побудувати тут чергову висотку робилися спроби з 2007 року.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

97

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом