Кращим містом для життя визнано австрійський Відень – The Economist

Щорічний рейтинг найкращих міст для життя очолила столиця Австрії Відень, при цьому українську столицю через війну взагалі не включили до списку.

Рейтинг було складено за версією The Economist Intelligence Unit (EIU).

Головними перевагами Відня стали розвинуті інфраструктура, культура, індустрія розваг, а також стабільність. Також автори дослідження відзначили на високому рівні й медичне обслуговування.

Окрім Відня, у лідерах EIU європейські міста та Канади. Так, до ТОП-10 міст крім Відня увійшли: Копенгаген (Данія), Цюрих (Швейцарія), Калгарі (Канада), Ванкувер (Канада), Женева (Швейцарія), Франкфурт (Німеччина), Торонто (Канада), Амстердам (Нідерланди), Осака (Японія).

Як повідомляють автори, через розв'язану російськими окупантами війну в Україні, з рейтингу було виключено Київ. Водночас російські міста (Москва та Санкт-Петербург) впали на 15 позицій у порівнянні з тогорічними результатами. Крім того, через введені санкції, на думку аналітиків EIU, у росії спостерігаються проблеми в галузі культури та навколишнього середовища, зазначають творці рейтингу. Війна в Україні також далася взнаки й на позиції в рейтингу міст Східної Європи, зокрема Варшави та Будапешту.

Замикають рейтинг міста Близького Сходу та Африки. Останні у списку Тегеран, Алжир, Триполі, Дамаск та Лагос. Основними причинами низького рейтингу міст, що замикають перелік, стали війни, конфлікти та тероризм.

Автори рейтингу спиралися на п'ять критеріїв: культуру, довкілля, освіту, охорону здоров'я, інфраструктуру та стабільність. Останній список поповнили 33 нових міста, третина з них – китайські. Загальна кількість міст у списку досягла 172.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, війна в Україні та інфляція вплинули на зростання цін на житло у світі. Ще рік тому житло у світі дорожчало високими темпами, проте тенденція у першому кварталі 2022 року дещо змінилася, показавши ознаки ослаблення. Таким чином, можна стверджувати, що бум цін на житло пройшов.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

135

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом