Комунальники зносять паркан навколо скандальної забудови на Андріївському узвозі

Комунальники з "Київблагоустрою" приступили до демонтажу будівельного паркану на Андріївському узвозі, 14-16, де будується дев'ятиповерховий готельний комплекс Mercure Andreyevskiy.

Про це написав депутат Київради Владислав Трубіцин у себе в Facebook.

За словами депутата, після того, як приберуть паркан, буде стояти питання про демонтаж каркаса будівлі, оскільки вона незаконна.

Також Трубіцин зазначив, що комунальники намагаються розчистити сміття з заїзду на це будівництво з боку вулиці Фролівській, по якій стало неможливо проїхати. Мовляв, забудовник самовільно перекрив її за допомогою будівельного сміття, шматків бетону і арматури.

Тим часом, як повідомляє "Київ. Media", постійна комісія Київської міської ради з питань архітектури, містобудування та земельних відносин відхилила проєкт рішення про відновлення приватному підприємству "Маркон" договору оренди земельної ділянки на Андріївському узвозі, 14-16.

Ще в 2012 році "Маркон" почав будівництво дев'ятиповерхового готелю за цією адресою, перевищивши допустиму висотність (приблизно 30 метрів замість максимальних 12).

Від розпочатого будівництва постраждали сусідні будинки: наприклад, в Літературно-меморіальному музеї Булгакова з'явилися тріщини на стінах; на території приватної садиби під номером 16 утворилися провали. Зведення об'єкта супроводжувалося протестами з боку киян.

У 2018 року депутати Київради розірвали договір оренди земельної ділянки з ТОВ "Маркон". Але на початку 2019 компанія надала на розгляд містобудівної ради оновлений проєкт, що враховував як новий дизайн фасаду, так і більш компактну висотність об'єкта. Забудовник намагався відновити на 5 років договір оренди земельної ділянки для будівництва готельно-ресторанного комплексу з підземним паркінгом.

"Маркон" пов'язують з ексзаступник голови податкової служби Києва Валерієм Павлюком. Генпідрядником на цьому будівництві виступає ТОВ "Кадорр-Україна", фірма відомого одеського бізнесмена Аднана Ківана.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, шостий апеляційний адмінсуд скасував наказ Департаменту з питань державного архітектурно-будівельного контролю від 2018 року, яким було анульовано дозвіл на будівництво. При цьому Верховний Суд залишив це рішення без змін.

Раніше мер Києва Віталій Кличко заявляв, що жодне рішення суду в столиці не було і не буде підставою для будівництва в історичних зонах Києва, особливо – на Андріївському узвозі.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

92

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом