КМДА продовжує видавати містобуди на масштабну забудову Оболоні

Департамент містобудування та архітектури Київської міської держадміністрації 13 січня видав містобуди на будівництво багатофункціонального комплексу у складі житлових будинків на проспекті Героїв Сталінграда, 45 в Оболонському районі столиці.

Як повідомляють "Наші Гроші ", відповідне рішення внесено до е-системи у сфері будівництва.

Гранично допустима висота будинків тут 127 метрів (42 поверхи), проте остаточна висотність стане відомою після розробки проєктної документації. Під будівництво відведено ділянку площею 1,58 га. Ділянка до 2028 року знаходиться в оренді компанії "Інтерспорт". Будівництво проводитиметься у вигляді реконструкції будівлі фітнес-центру "Aquarium". Варто наголосити, що будівництво житлових будинків тут не відповідає цільовому призначенню землі. Також майбутньому будівництву не відповідає і функціональне призначення.

Забудова цієї ділянки стала можливою завдяки прийнятому детальному плану територій у серпні минулого року. Так, ДПТ передбачає будівництво на проспекті Героїв Сталінграда трьох 33-поверхових житлових будинків на 660 квартир та фізкультурно-оздоровчого комплексу.

Масштабна забудова Оболонського району призведе до суттєвого його перенаселення, а належного розвитку тутешня інфраструктура не отримає. Навчальні заклади Оболоні переповнені, а дороги та громадський транспорт не справляються із навантаженням.

За словами радника столичного мера Олексія Шевчука, Віталій Кличко обіцяв, що "забудови "Акваріуму", ТЦ "Полярного" та інших болючих точок не буде. Проте столична влада робить усе навпаки.

За даними порталу YouControl, ТОВ "Інтерспорт" входить до сфери впливу сім'ї Солоп. Співзасновником є компанія "Едельбург Девелопмент".

Як повідомляли НЕРУХОМІ, 13 січня в КМДА також видали містобуди на забудову ділянок агрокомбінату "Пуща Водиця" на території Мінського масиву. ДПТ було затверджено минулого літа. За розробкою ДПТ Мінського масиву стоїть афілійована з корпорацією Stolitsa Group компанія Датоліт. Як і у "Столиці", бенефіціар тут Владислава Молчанова.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

92

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом