Кличко звільнив свого заступника через зрив строків будівництва Подольського мосту

Мер Києва Віталій Кличко звільнив свого заступника Олександра Густельова через затягування робіт із будівництвом Подільсько-Воскресенського мостового переходу.

Про це столичний очільник міста написав у своєму Facebook у п'ятницю, 5 листопада.

Кличко розповів, що сьогодні вранці він без попереджень заїхав на об'єкт, щоб подивитися, як там рухається будівництво. "А там, скажу прямо, мало що відбувається. Хоча регулярно чув запевнення профільного заступника, що міст наприкінці року поїде. Але обіцянки залишаються обіцянками, а нам потрібний результат", - наголосив мер.

Він повідомив, що Густельов не зміг організувати роботу щодо завершення запуску автомобільного руху мостом, хоча все було для цього зроблено та профінансовано.

"У нас немає часу слухати чергові обіцянки чи скарги та нарікання на якісь проблеми. Тому, впевнений, потрібно міняти менеджера проєкту", - зазначив мер.

Подільсько-Воскресенський міст – найвідоміший столичний довгобуд, зведення якого розпочалося близько 30 років тому. Однак через різні проблеми будівництво доводилося не раз заморожувати. Міст також неодноразово потрапляв до епіцентру корупційних скандалів.

Наприклад, минулого тижня Антимонопольний комітет оштрафував більш ніж на 180 млн. гривень дві компанії за змову у тендері щодо виконання генпідрядних робіт. Йдеться про фірми "Форма" та "Еко-Буд Трейд". Було встановлено, що в результаті змови переміг Еко-Буд, з яким було укладено договори на загальну суму 6,1 млрд. грн. з ПДВ.

9 жовтня прокуратура оголосила підозру в розкраданні 150 млн гривень на будівництві Подільського мосту керівництву комунального підприємства, генпідряднику та підрядникам.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, у серпні АМКУ розпочав справу за ознаками змови на торгах з будівництва Подільського мосту на загальну суму близько 100 млн грн. У комітеті звернули увагу на процедури державних закупівель щодо виконання проектних робіт та будівництва мосту за участю ТОВ "Форма" та ТОВ "Інвестиційно-Будівельна Компанія "Укрбуд".

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

78

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом