Кличко втомився чекати і звільнив відповідального за розробку Генплану

Керівника комунальної організації "Інститут Генплану Києва" Сергія Броневицького звільнили з займаної посади через затягування з проєктом Генерального плану столиці.

Відповідне рішення прийняв мер Віталій Кличко, повідомили в четвер, 30 вересня, в пресслужбі КМДА.

"Нічого особистого, ми говоримо про результати роботи", - так прокоментував очільний міста своє рішення.

Кличко підкреслив, що тепер доопрацюванням проєкту Генплану займуться його заступник Петро Оленич і головний архітектор Києва Олександр Свистунов. Вони мають забезпечити оперативну та ефективну роботу з підготовки проєкту Генерального плану. Мер заявив, що вже найближчим часом документ необхідно надати громадськості та провести слухання і після цього його мають розглянути у Київраді. Кличко також зазначив, що Генплан має відповідати "інтересам киян і місту, а не забудовникам".

Як повідомляли НЕРУХОМІ, раніше в містобудівному департаменті КМДА заявляли, що проєкт Генплану майже доопрацьовано, він зараз вже на фінальній стадії. У відомстві також розповіли які розробки у документі проводяться на даному етапі.

Минулого місяця глава Мінкульту Олександр Ткаченко повідомив, що його відомство затвердило історико-архітектурний опорний план Києва – важливу складову Генплану столиці, що дозволить боротися з недобросовісними забудовниками.

Втім, експерти зазначають, що ІАОП насправді не встановлює меж і режимів використання території історичних ареалів. А за словами Георгія Могильного, фактично документ абсолютно не має жодної юридичної сили.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

212

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом