Кличко розповів, коли відбудеться презентація нового Генплану Києва

Генеральний план Києва вже готовий і буде представлений для обговорення вже у травні цього року.

Про це заявив мер столиці Віталій Кличко під час інтерв'ю у четвер, 15 квітня, на радіо НВ.

За словами очільника міста, його збиралися представити ще у кінці минулого року, але в силу певних причин, частково пов'язаних з коронавірусом, довелося відкласти громадські обговорення.

"Без громадських обговорень, без широкого загального обговорення і презентації ми не будемо ні в якому разі приймати Генеральний план", – пообіцяв мер.

Він також додав, що в травні до обговорення Генплану залучать "максимальну кількість" громадськості та експертів.

Говорячи про місто майбутнього Кличко заявив, що "другого Манхеттена" у Києві не буде, потрібно зберегти історичну ідентичність міста. Проте не виключив, що деякі райони таки забудують хмарочосами.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, до Окружного адміністративного суду Києва надійшов позов, в якому вимагають визнати новий проєкт Генплану незаконним і заборонити міськадміністрації продовжувати розробки.

Згідно з розробленим документом, офісні, ділові та бізнес-центри, а також торгово-розважальні комплекси, фінасово, банківські установи мають "переїхати" на лівий берег Києва та у віддалені райони правого. Також в рамках нового Геплана будуть побудовані нові автовокзали. Розміщуватися вони будуть на в'їздах у місто.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

87

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом