Кличко прокоментував скандальну забудову Микільської Слобідки

Забудовник Микільської Слобідки в Києві знову почав незаконне будівництво, яке призвело до зіткнення з місцевими жителями.

Про це у п'ятницю, 8 жовтня, написав мер Києва Віталій Кличко у себе в Facebook.

"Забудовник нахабно, у протистоянні і зіткненнях з місцевими жителями загнав техніку на територію, де місто не надавало жодних дозвільних документів будувати", - підкреслив мер.

За його словами, на в'їзді в прибережну зону вночі мали знову встановити обмежувальні блоки. Оскільки очільник міста поїхав у відрядження, він доручив розібратися з ситуацією своїм заступникам – новопризначеному Андрію Крищенку і Олексію Кулебі.

Крім того, мер звернувся до поліції, щоб співробітники правоохоронних органів запобігли незаконні дії з боку забудовника. "Місто не дозволить на цій резонансній ділянці нічого будувати", - резюмував мер.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, вчора на ділянці сталася бійка представників забудовника з місцевими жителями, в результаті якої постраждали декілька осіб. Як заявляла активіста Олена Медведенко, тут заборонено будь-яке будівництво, окрім гідротехнічних споруд. За її словами, департамент містобудування Києва письмово повідомив депутатці Аліні Михайловій, що містобудівні умови і обмеження на цю ділянку не видавалися.

Раніше мер Кличко заявляв, що столична влада збирається викупити земельну ділянку на Микільській Слобідці, на якій будується скандальний житловий комплекс. Він також пообіцяв залучити Муніципальну варту Києва для захисту жителів від "тітушок" з боку забудовника. Як повідомлялося раніше, замовником будівництва виступає ТОВ "Нова Слобідка".

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

90

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом