Кияни зламали паркан і зупинили демонтаж будівлі "Квіти України"

У Києві частину фасаду будівлі "Квіти України", розташованої по вулиці Січових Стрільців, зніс забудовник, в свою чергу група киян зламала будівельну огорожу і проникла на територію будівництва, заблокувавши роботу техніки.

Народний депутат Дмитро Гурін розповів, що дозвільних документів у забудовника немає, містобуди – незаконні. Він пообіцяв, що буде відкрито кримінальну справу.

Нещодавно активісти зустрічались з представниками забудовника. Ті пообіцяли провести публічні обговорення майбутніх робіт. Однак, вже 11 липня керуючий партнер Олексій Пишний повідомив, що демонтаж будівлі відбудеться за будь-яких обставин без публічних обговорень. А на вихідних до ділянки приїхала будівельна техніка.

У понеділок, 12 липня, ближче до вечора активісти зламали будівельний паркан і заблокували демонтаж будівлі.

Навчально-методичний павільйон "Квіти України" – унікальна будівля в стилі модернізм архітектора Миколи Левчука. Проєкт отримав нагороду Спілки архітекторів України, як кращий архітектурний твір 1985 року. Замість нього хочуть побудувати офісний центр з паркінгом. Зверху також хочуть зробити скляну надбудову. Проєкт оцінили у $20 млн.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в Києві виник великий скандал, коли забудовник зрізав 35-річний виноград, який обвивав фасад будівлі "Квітів України". Він також пообіцяв на час проведення робіт з реконструкції пересадити виноград, але цього так і не зробив.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

94

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом