Кияни протестують проти реконструкції у парку Рильського

Кияни вийшли із протестами проти капітального ремонту у парку Максима Рильського, який проводить комунальна організація "Київзеленбуд".

Як повідомляє "Хмарочос", посилаючись на слова протестувальників, зелену зону парку можуть забетонувати, а багато дерев знищити, чим завдадуть непоправної шкоди флорі та фауні заповідної зони.

Як повідомляється, ремонт відбувається на території між Голосіївським проспектом та ставком. Там обіцяють зробити інклюзивний простір, облаштувати сухий фонтан, фудкорт, дитячий майданчик, туалет, доріжки та під'їзд до озера. Загалом під час ремонту парку планують оновити понад 127 гектарів площі заповідника.

Кияни побоюються, що під час будівництва сухого фонтану буде пошкоджено коріння рідкісних дерев. Так, під час демонтажу старого дитячого майданчика на вихідних будівельна техніка "вивернула" коріння восьми дерев. Киянам вдалося зупинити техніку, і тепер вони проводять чергування біля неї.

Активісти мають намір провести громадські слухання, на які було запрошено Мінекології та депутатів Верховної Ради. Поки що вони збирають підписи проти будівництва.

Реконструкцію заплановано у дві черги. Підрядником виступає ТОВ "Євротехнології Груп". За даними YouControl, бенефіціаром та засновником компанії є Роман Говорун. У ЗМІ згадується, що фірма "ставала" генпідрядником ще до проведення тендерів.

Зазначимо, що Київська міська прокуратура у травні цього року проводила обшуки у службових приміщеннях КО "Київзеленбуд" у рамках кримінального провадження, розпочатого за фактом умисного ухилення від сплати податків під час проведення робіт з реконструкції столичних парків на суму понад 30 млн. гривень.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, "Київзеленбуд" погодив проведення ремонтних робіт у 13 парках та 7 скверах у різних районах столиці, які коштуватимуть місцевому бюджету 97 млн гривень.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

56

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом