Київрада звернулася до Кабміну щодо рішення ВСУ по "Будинку монстру"

Міська рада Києва звернувся до Кабміну і ДАБІ щодо рішення Верховного суду, що зобов'язує ввести в експлуатацію ЖК Поділ Престиж, який знаходиться на вулиці Нижній Вал, 27-29 у Подільському районі столиці. Відповідну ініціативу підтримали 78 депутатів міськради на засіданні у четвер, 8 липня.

За словами секретаря Київради Володимира Бондаренка, позиція столичної влади щодо цього будинку залишається незмінною – поверховість треба зменшити до первинних показників, зазначених у проєкті. "Тому ми звернулися до Кабінету міністрів України та Держархбудінспекції України з метою недопущення введення в експлуатацію цієї будівлі", – підкреслив він.

На сайті Київради нагадують, що компанія "Пателі Лізинг" отримала дозвіл на будівництво восьмиповерхового будинку, але замість цього звела 12-поверховий.

Як повідомляли НЕРУХОМІ 24 червня Верховний Суд зобов'язав ДАБІ видати сертифікат готовності для ЖК Поділ Престиж, більш відомого в столиці, як "Будинок монстр на Подолі". Відзначимо, що земля під ним знаходиться у комунальній власності, тому ввести в експлуатацію об'єкт неможливо оскільки у забудовника немає ніяких прав на ділянку. Власниками "Пателі лізинг" є Федора Пателі та Олег Токар.

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

80

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом