Київрада збирається віддати ділянку, на якій звели "цар-маф"

Земельна комісія Київради збирається передати в оренду на 10 років земельну ділянку на Петропавлівській площі, 2 (біля Куренівського ринку) компанії "Райдо 2010".

Як розповіли у паблику "Життя Оболонського району", на цій ділянці раніше розміщувалися мафи, згодом їх незаконно перебудували "в один великий цар-маф із секондом під виглядом капітальної нежитлової будівлі. Причому право власності реєстрував не якийсь там приватний реєстратор та сільрада, а держреєстратори КМДА у 2018 році", - йдеться у повідомленні.

За даними порталу YouControl, фірма "Райдо 2010" належить Наталії Зіньковській та Кожиній Ганні. Вони через споживче товариство "Едельвейс" мають зв'язок із ГО "Варта Оболоні" та Тетяною Ісаєнко, яка своєю чергою володіє фірмою "ОМЕГА5". Остання компанія пов'язана з колишнім нардепом Олександром Бригінцем. За такою ж схемою, повідомляють у пабліку, колишній нардеп разом із партнерами намагалися отримати за безцінь ділянку на Оболонській площі.

У разі ухвалення реально корупційного та незаконного рішення його оскаржуватиме прокуратура, йдеться в повідомленні.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, раніше Київрада просто так віддала ласу ділянку на Райдужному масиві площею 0,46 га за перевіреною "туалетною схемою". Її суть у тому, щоб отримати привабливу ділянку, достатньо мати у власності туалет/сарай/гараж на його території.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

67

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом