Київрада відклала розгляд питання щодо забудови Осокорків

Питання забудови 176 гектарів в екопарку Осокорки у Дніпровському районі Києва поки що не розглядатиметься депутатами міської ради.

Про це заявив представник фракції "Європейська Солідарність" Леонід Ємець.

"Це питання не може бути розглянуте Київрадою сьогодні, доки не пройде профільну комісію. Яку я очолюю. Засідання комісії сьогодні не заплановано", - написав депутат.

Тим часом у четвер, 9 грудня, під будівлею КМДА відбувся мітинг ошуканих вкладників банку "Аркада", які вимагали добудувати їхнє житло. Також мітингувальники вимагали віддати забудовнику Stolitsa Group зазначені гектари в екопарку, щоб завдяки будівництву нових житлових комплексів добудував проблемні об'єкти "Аркади".

Як повідомляли НЕРУХОМІ, унікальні землі лук на Осокорках збирається забудувати 25-поверхівками компанія Stolitsa Group. Юристи Київради у вищій інстанції виграли суд по одній із п'яти ділянок – якщо довести всі суди за цією процедурою, то екопарк знову повернеться до комунальної власності. Раніше ці ділянки орендувала фірма, наближена до голови банку "Аркади" Костянтина Паливоді. Компанія платила несправно, у результаті борги по цій землі зросли до 230 млн гривень.

Забудовник Столиця Груп стверджує, що готова безплатно добудувати проблемні будинки "Аркади", якщо "вибачать" борги за оренду та "подарують" землю на Осокорках під нову забудову. Обдурені інвестори, які стали заручниками ситуації, вважають, що єдина можливість покриття дефіциту недобудов – це забудова 176 гектарів.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

99

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом