Київрада віддала під забудову ділянку у Голосіївському районі за "туалетною" схемою

Київрада підтримала передачу в оренду компанії "Менаполіс" земельної ділянки площею 0,55 гектара на вулиці Голосіївській, 13д у Києві для зведення житлового комплексу шляхом реконструкції трьох споруд.

Як повідомляють "Наші гроші", це рішення підтримали 89 депутатів столичної міської ради. Рішення прийнято з правками та відкладною умовою: договір буде укладено з фірмою після підписання меморандуму про взаєморозуміння із сусідніми ОСББ.

Компанія отримає ділянку терміном на 15 років для реконструкції споруд площею 53 "квадрати", за якими триває слідство, оскільки вони були побудовані без дозвільних документів. На цьому місці планується звести житловий комплекс.

У матеріалах кримінального провадження зазначається, що три будівлі на ділянці були зведені "Менаполісом". За даними ЗМІ, є ймовірність, що компанія зареєструвала їх у державних реєстрах ще до того, як вони з'явилися. Тепер за так званою "туалетною" схемою компанія вирішила взяти в оренду ділянку, площа якої у 100 разів перевищує площу будівель. Суть схеми в тому, щоб отримати привабливу ділянку, достатньо мати у власності туалет/сарай/гараж на її території.

Згідно з даними порталу YouControl, керівницею, бенефіціаркою та засновницею ТОВ "Менаполіс" є Вікторія Зінич. За даними ЗМІ, ця фірма може входити до сфери інтересів братів Супруненків.

Як повідомляв НЕРУХОМІ, Міноборони не змогло повернути через суд земельну ділянку на вулиці Рибальській, 24/16 у Печерському районі Києва, яка раніше була продана приватній компанії, яка також пов’язана з братами Супруненками.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

109

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом